Компанія JinkoSolar встановила черговий світовий рекорд ефективності сонячних елементів n-типу з технологією TOPCon, а компанія Longi планує побудувати завод з виробництва модулів потужністю 10 ГВт у провінції Аньхой.

Серія модулів JinkoSolar NEO TOPCon
Серія модулів JinkoSolar NEO TOPCon. Зображення: JinkoSolar.

Компанія JinkoSolar оголосила про новий світовий рекорд ефективності сонячних елементів n-типу – 26,1%. Це досягнення було підтверджено Національним інститутом метрології Китаю. Таким чином, компанія Jinko всьоме підняла планку ефективності осередків n-типу за допомогою технології тунельного пасивованого оксидного контакту (TOPCon). Цей рекорд перевершує попереднє досягнення компанії Jinko у 26,1%, про яке було оголошено у жовтні. Компанія Jinko розробила процес гідрогенізації у співпраці з партнерами з НДДКР, який став ключовим фактором досягнення, поряд з ультратонкою металізацією, удосконаленим процесом дифузії та різними покращеннями матеріалів.
Longi повідомила, що її компанія Longi Lerri підписала угоду з урядом міста Уху, провінція Аньхой, про будівництво заводу з виробництва сонячних модулів потужністю 15 ГВт. Компанія інвестує у новий завод 3 мільярди юанів (423 мільйони доларів).

Компанія Gaoce підписала угоду з урядом провінції Хенань про інвестування 210 мільйонів юанів у будівництво 5 ГВт потужностей із виробництва пластин. Загальна потужність постачальника пластин, включаючи введені в експлуатацію, потужності, що будуються і плануються, в даний час становить 52 ГВт.
Trina Solar повідомила, що розмістила замовлення на купівлю 10,6 ГВт монокристалічних PERC-елементів у 2023 році у Tonghe New Energy, спільного підприємства з Tongwei. Компанія заявила, що 2368 МВт становитимуть 182 мм осередку, а 8215 МВт - 210 мм. Trina Solar володіє 35% акцій Tonghe, а Tongwei – 65%.